StatCounter

##################################################### #####################################################

19 Ocak 2010 Salı

Murat Bayburtluoglu/ Finansbank - İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı

2010’DA İŞE ALIMLARIMIZ HIZLANIYOR…
* Finansbank olarak nasıl bir işe alım politikası izliyorsunuz? 2010’da yılında yeni alımlar yapılacak mı?

Yaklaşık olarak 170,000’in üzerinde kişiye istihdam sağlayan bankacılık sektörü çeşitli alanlarda sunduğu kariyer fırsatları ve eğitim imkanları ile yeni mezun gençler arasında da tercih edilen sektörler arasında ilk sıralarda. Özel bankalar arasında 5. sırada olan Finansbank ise 461 şubesi ve 10,000’in üzerinde çalışanı ile sektörde ön sıralardaki yerini almakta.

Sektördeki gelişmelere baktığımızda 2009 yılının zor bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik krize rağmen, elde ettiğimiz sonuçlar sergilediğimiz yüksek performans ile 2009 yılı için öngörülen hedefleri gerçekleştirdiğimizi göstermektedir. Bu yıl içerisinde ana stratejimiz olan ağırlıklı teknik bilgisi bizim tarafımızdan kazandırılacak ve Finansbank’lı olarak yetişecek yeni mezun alımlarımız devam etmiş ve alımlarımızın %76’sı banka deneyimli olmayan kişilerden oluşurken, bunun %65’i ise yeni mezunlardan oluşmuştur.

2010 yılı için ise bütçe çalışmaları devam etmekte olup, şube açılışları, büyüme ve devinim oranı dahilinde, 50 şube açma hedefiyle ortalama 1,500 kişi almayı amaçlamaktayız. Yılın ilk dönemlerinde yine aynı strateji ile ilerleyerek Müfettiş Yardımcısı, Management Trainee, Şube Satış ve Operasyon Kadroları ve Çağrı Merkezi için yeni mezun toplu alımlarımızla sürecimiz başlayacaktır. Bu bağlamda, yeni mezunlara sektörü tanıtmak ve bankamıza kazandırmak amacıyla üniversite faaliyetlerimiz farklı projelerle 2010 yılında da devam edecektir. 2010 yılı alımlarımızda şube açılışları doğrultusunda şube satış ve operasyon kadroları ön plana çıkacak olup, aynı zamanda büyüme planlarımızla doğru orantılı olarak Alternatif Satış Kanalları grubumuzda da personel sayısı artışına gidilecektir.
Kısaca belirtmek gerekirse 2010 yılında aramıza birçok yeni arkadaşımızın katılacağını öngörüyoruz. Bu kişilerden temel beklentilerimiz; müşteri odaklı çalışabilmeleri, ekip çalışmasına yatkın olmaları, ticari bilince sahip olmaları, analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerinin gelişmiş olmasıdır. Bu yetkinlikleri ise işe alım süreçlerimizde kullandığımız genel yetenek sınavı ve kişilik envanteri uygulamaları ile test ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder