StatCounter

##################################################### #####################################################

17 Mart 2010 Çarşamba

Merhaba,

İşe yönelik beklenti ve gereksinimlerin kişiden kişiye değişkenlik gösterdiğini gözeterek, bir başkasını kendi istekleriniz doğrultusunda veya istekli olmadığı bir konuda harekete geçirmek ne kadar güçtür, hiç düşündünüz mü?

Motivasyon harekete geçmemizi, o konuyla ilgili davranışın başlamasını ve sürmesini sağlar; kişisel performansımızı etkiler. Bir anlamda itici gücümüzdür. Sahip olduğumuz potansiyeli amacımız doğrultusunda kullanmamıza olanak tanır. İş yaşamında ise çalışanlardan beklenen verimliliği sağlamak, onları elde tutabilmek ve motive edebilmek için, işletmelerin hem bireysel motivasyon unsurlarını hem de örgütsel performans ve ödül sistemlerini yakından takip ederek doğru uygulamalara yer vermeleri gerekir. Hedeflere ulaşılması amacıyla çalışanların cesaretini ve istekliliğini sürdürülebilir kılmak tüm yöneticiler için zorlu bir süreçtir.

Hem iş yaşantımızda hem de özel hayatımızda motivasyon, bizi başarılı kılacak güçlü bir anahtardır. Bu sayımızda hem kurumsal iç iletişim faaliyetlerinin çalışanlar üzerindeki motivasyonel etkilerini, hem de bireysel motivasyon unsurlarını ele aldık. Bir sonraki sayımızda buluşuncaya kadar, iş ve özel yaşamınızda hedeflerinize yönelik yüksek motivasyonlu günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder