StatCounter

##################################################### #####################################################

11 Haziran 2010 Cuma

HRM BÜLTEN – GİRİŞ YAZISI AYIN KONUSU: İNSAN KAYNAKLARI VE KOÇLUK

İnsanın en değerli sermaye olduğu ve insan yönetiminin önemli bir rekabet üstünlüğü sağladığı günümüzde, insan kaynakları bölümü çalışanlarına birçok görev düşmektedir. Bunlardan birisi de çalışanların bir çeşit mentoru ya da danışmanı gibi hareket ederek verimliliklerini arttırmak ve nitelikli kişilerin şirkette çalışmaya devam etmesini sağlamaktır. Ayrıca iç müşteri memnuniyetini sağlamak, “mutlu ve başarılı çalışanlar”la yola devam etmek için konusunda uzman olan kişi ve kurumlardan destek almaktadırlar. Bu destek hizmetlerinden birisi de “koçluk”tur.

Son yıllarda sıkça duymaya başladığımız ‘koçluk’ kişilerin iş ya da özel yaşamlarında fark yaratmalarını sağlayan, iç dengelerini kurmasını amaçlayan ve çözüm odaklı yaklaşımlarla desteklenen özel bir iletişim alanıdır.

İş yaşamının giderek artan temposu, karmaşası ve yoğun rekabet ortamı, zaman zaman çalışanların iş stresi ve çeşitli rollerin getirdiği sorumluluk altında ezilmesine neden olmaktadır. Ayrıca bu durum çalışanların hem iş hem de özel yaşamındaki ilişki yönetimini daha da zorlaştırmaktadır. İşte bu nedenlerle “koçluk” desteği almak çalışanların önemli bir ihtiyacını gidermektedir. İş yaşamında çalışanların da tıpkı bir spor takımının oyuncuları gibi motive edilmeye, kendilerini geliştirmeleri için yönlendirilmeye ihtiyaçları vardır. Önümüzdeki dönemlerde, kişiler ve kurumlar tarafından, farklı alanlarda uzmanlaşan koçlara daha sık başvurulacaktır. Koçlar; her kuruma ve bireye göre özel hazırladıkları liderlik, performans ve kişisel gelişim aracıları ile çağımızın birer değişim lideri olacaklardır.

Saygılarımızla,

HRM Danışmanlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder