StatCounter

##################################################### #####################################################

11 Haziran 2010 Cuma

Merhaba,
Ücret yönetimi sistemi, şirket çalışanlarının ücretlendirilmesine yönelik tüm unsurların belirli bir amaç doğrultusunda kural ve yöntemler kullanılarak bir bütün olarak yönetilmesini sağlayan sistemdir.

Peki, şirketler neden ücret yönetimine ihtiyaç duyar? Şirketler nitelikli elemanları şirkete çekmek, şirkette tutmak, çalışan tatminini ve motivasyonunu sağlamak, maliyetleri kontrol altına almak amacıyla ücret yönetimini iyi kurmak zorundadır. Kurdukları sistem adil ve tutarlı olmalı ve şirket strateji ve değerlerine uygun davranışları çalışanlara ileten bir iletişim aracı gibi kullanılabilmelidir. Bu nedenle son yıllarda, baz ücretin yanısıra ücret bileşenleri ve ek imkanlar da ücret sisteminin önemli bir parçası haline gelmiştir. Artık performans, ücret yapısında önemli bir etken haline gelmiştir. Ayrıca firmalar tarafından sunulan ücret paketinde baz maaş ve yan imkanların yanı sıra, çalışanlar için yapılacak gelişim yatırımları (mesleki ve kişisel gelişim olanakları, kariyer planlama, terfi olanakları, vs.) ve sunulan çalışma ortamı, iş araçları gibi faktörler de yer almaktadır. Bazı firmalar ise yan imkan paketlerini çalışanların seçimine sunacağı şekilde esnek yapılandırmayı tercih etmektedir.

Ücret Yönetimi & Ödüllendirme konusunu işlediğimiz bu ayki sayımızın, siz sevgili okuyucularımız için değerli bir kaynak olmasını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder