StatCounter

##################################################### #####################################################

11 Haziran 2010 Cuma

HRM, LİDERLİK VE KALKINMA ZİRVESİNE KATILDI

16 Nisan 2010 tarihinde, Ankara Ticaret Odası’nda AIESEC tarafından gerçekleştirilen Liderlik ve Kalkınma Zirvesi’nde, öğrenciler ve firmalar bir araya getirilerek iş hayatına yönelik herkese hitap eden kapsamlı başlıklar ele alındı. Zirvede, HRM Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka’nın yanısıra Ankara Genç İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Değer, Çankaya Üniversitesi Rektörü Ziya Güvenç, Genç Yönetici İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Orhon, Eski Dış Ticaret Müsteşarı Ömer Berki, Unilever Türkiye Marka Yöneticisi Tuğan Gökçe Oğun, Digiturk Genel Müdür Yardımcısı Tankut Sur konuşmacı olarak yer aldılar.

HRM Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka, “İş Dünyasında Kadın Lider Olmak” oturumunda, Türkiye’de ve dünyada farklı mesleklerde kadın ve erkek dağılımından rakamlarla bahsederek, büyük resme objektif bir değerlendirme getirdi. Nazlıaka, kadınların gerek empati yeteneği, uzlaşmacı kişiliği ve gözlemciliği, gerekse çalışkanlığı ile en az erkekler kadar başarılı olduklarını vurguladı. “Kadın olmanın avantajlarıyla bir yere gelmeye çalışmazsanız, dezavantajlarıyla da yüzleşmek zorunda kalmazsınız” diyen Nazlıaka, kadın-erkek ayırımının daha çocukluk döneminde oyuncaklarla şekillendiğini ve iş yaşamında da bazı mesleklerin “kadın meslekleri” olarak tanımlandığının altını çizdi.

Nazlıaka’ ya göre, geçtiğimiz yıllara kıyasla kadınların nitelikli iş gücüne katılımı iyimser bir tablo çizmekle beraber, hala birçok batı ülkesine nazaran Türkiye’yi gerilerde bırakmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder